Skip links
betonrot herstel

Betonreparatie

Heeft u last van betonrot? Draaisma Betontechniek voert de betonreparatie voor u uit. Vraag een vrijblijvende offerte aan

Betonrot

Wat is betonrot?

Betonrot ontstaat door scheurtjes in het betonwerk. Als daar vocht in komt wat doordringt tot aan het betonijzer, kan dat gaan roesten. Roest zet uit en zo kan het beton ernstig beschadigen en afbrokkelen.

Betonrot herkennen

U herkent betonrot aan roestplekken bij een muur of balkon. Dit zien we ook vaak bij lateien en ornamenten.  Afbrokkelend beton of scheuren in een balkon kunnen erg gevaarlijk zijn.  In lateien kan dit verzwakkingen in de constructie veroorzaken. Wordt dit niet goed gerepareerd, dan kan de boel zelfs instorten. Daarom is het belangrijk betonrot te behandelen.
Het is belangrijk hier iets aan te doen om verdere schade te voorkomen.

We maken graag een vrijblijvende offerte voor u over hoe we dit probleem gaan aanpakken en herstellen.

Betonrot herstellen

Werkwijze

De rotte plekken pakken we aan tot het gezonde beton. Om het roestige betonijzer schoon te maken we gebruik van een naaldenbikhamer en behandelen we het met een roestwerend middel. Betonijzer dat te veel is aangetast vervangen we. Als al het beschadigde beton is verwijderd, maken we het schoon zodat een goede hechting ontstaat voor de nieuwe betonreparatiemortel.

Grote betonreparaties

Bij grote betonreparaties kan bekisting nodig zijn. Die verwijderen we als het beton droog is, waarna de reparatie wordt afgewerkt.
Voor betonreparaties gebruiken we alleen hoogwaardige producten.

Na de reparatie

Om te voorkomen dat vocht en CO2 het beton weer binnen kunnen dringen, is het verstandig om na de reparatie een coating aan te brengen. Zeker bij oudere betonconstructies waar het betonijzer dicht aan de oppervlakte zit raden we dit aan. De coating sluit het oppervlak af waardoor het beton jaren langer mee gaat. Bovendien zorgt het ook voor een netjes afgewerkt resultaat

We hebben coatings in verschillende kleuren.

Ornament herstel

Afgeronde projecten

Draaisma betontechniek voert jaarlijks vele projecten uit bij verschillende soorten opdrachtgevers. De diversiteit in de afgeronde projecten is behoorlijk groot. Onze projecten worden volledig naar uw wens uitgevoerd, waardoor u een uniek resultaat krijgt. Hier onder staan enkele voorbeelden van afgeronde projecten.

Afgerond project
Hekwerken en betonrot
In Groningen

Meer informatie

Afgerond project
Betonreparatie
In Amsterdam

Meer informatie

Afgerond project
betonrot herstel
In Leeuwarden

Meer informatie

Afgerond project
betonrot herstel
In Groningen

Meer informatie

Afgerond project
betonrot herstel
In Leeuwarden

Meer informatie
🍪 This website uses cookies to improve your web experience.