Kelderafdichting

Kelder lekkage

Muur of vloer lekkages

Kelder lekkage is een veelvoorkomend probleem, het probleem zit vaak bij de aansluiting van twee verschillende bouwdelen.Bijvoorbeeld bij een muur of een vloer aansluiting ontstaan vaak lekkages.

Meest voorkomende oorzaak

Dit kan komen doordat de grondwaterstand stijgt en dan weer zakt. Dit kan veroorzaakt worden door bronbemaling of hevige regenval.  Ook bouwwerkzaamheden in de buurt waar ze hijen of zwaar bouw verkeer rijden kunnen trillingen in de grond, dit kan ook door een aardbeving veroorzaakt worden. De trillingen kunnen schade aanbrengen aan u kelder wand of vloer.

Ook door verzakkingen in grond kunnen doorvoeren verschuiven en zo ook lekkage veroorzaken in de kelder.

lekkage kelder

Injecteren van scheuren

Lekkage in de kelder maak je meestal aan de binnenzijde waterdicht, dit wordt vaak toegepast als het niet (meer) mogelijk is om dit vanuit de buitenkant van het gebouw af te dichten.Scheuren aan de binnenzijde worden geïnjecteerd.

Reparatie kelderwand/vloer

Bij gemetselde kelders kan het zijn dat eerst het oude stucwerk moet worden verwijderd om zo te kunnen injecteren.Als alle reparaties aan de kelderwand en keldervloer zijn verholpen, kan je een kelderafdichting aanbrengen.Lekke doorvoeren in de kelder wand maken we op een speciale manier waterdicht.

Kelderwand afdichten

Afdichten vanaf de buitenzijde

Een kelderwand afdichten vanaf de buitenzijde van de kelder, doen wij door het aanbrengen van hoogwaardige afdichtingsmaterialen op de kelderwanden, zodat de lekke kelder word opgelost.

Afdichtingspasta’s

Dit kan zijn bitumineuze afdichtingspasta’s.Het aanbrengen van bitumen afdichtingspasta doen wij met een spaan.

Ook is het mogelijk om hoogwaardige cementeuze dichtingsmortel aan te brengen met een blokkwast als bescherming.  

Bescherming

De ondergrondse constructie wordt dan beschermd aan de buitenzijde tegen indringend grondwater. Dit zijn een van de meest en effectieve en duurzaamste manieren van afdichten