Lijmwapening

Lijmwapening

Lijmwapening aanbrengen

 

Lijmwapening aanbrengen word gedaan om de bestaande constructie te verstevigen. Bij het aanbrengen van lijmwapening worden koolstoflamellen gebruikt  deze zijn ontworpen voor structurele versterking van onder andere beton. De koolstoflamellen worden ongelijmd als uitwendige wapening voor het verstevigen van betonconstructies.

Wanneer wordt lijmwapening toegepast?

 

Bij toename in belasting zoals bij zwaarder verkeer op bruggen bij bewegende of trillende constructies. Of door installatie van nieuwe zware machines in gebouwen. En bij verbouwingen waar een uitsparing in betonvloer of wand word uitgezaagd daar passen we koolstoflamellen toe.

Lijmwapening bij beschadiging

Toepassen lijmwapening door verschillende oorzaken

 

Bij beschadiging van buitenaf aan de betonconstructie zoals, door brand of aanrijding, betonrot waar het betonijzer zwaar is aangetast. Daar wordt lijmwapening aangepast.

Ook bij constructiefouten bij het ontwerp of bij de uitvoering tijdens de bouw dat er onvoldoende wapening is toegepast, kunnen wij lijmwapening toepassen zo dat de constructie weer zijn draagvermogen of meer draagvermogen krijgt. 

Verbetering draagvermogen

 

Het word ook toegepast voor het verbetering aan het draagvermogen van een bestaande betonconstructie zoals het verminderen van doorhangen van de constructie zodat en geen scheurvorming in zal komen, zodat er geen betonrot zal ontstaan door scheurvorming.