Skip links
informatie over vochtbestrijding.

Injecteren optrekkend vocht

Bij injecteren draait het om veel inzicht en nauwkeurigheid. Het is belangrijk dat dit wordt gedaan door een of meerdere specialisten. Omdat wij hier veel ervaring mee hebben, kunnen wij u de garantie geven op een goed resultaat.

informatie over vochtbestrijding.

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een vervelend verschijnsel waarbij vocht door de binnenmuren omhoog stijgt. Vaak gaat dit gepaard met een muffe lucht en vieze plekken op de muur. Te veel vocht is niet goed voor de gezondheid en kan tot klachten leiden.

Hoe ontstaan vochtige muren

Vochtige muren kunnen ontstaan door het gevolg van een capillaire werking van vocht wat omhoog komt.  Bijvoorbeeld doordat er constant water in de kruipruimte staat door een hoge grondwaterstand of een lekkende leiding of afvoer.

Signalen van optrekkend vocht

• vochtkringen of zwarte oppervlakteschimmel boven de plint
• afbladderende muurverf of behang dat loslaat
• plint die is aangetast door houtrot en afbrokkelt in kleine stukjes

  We maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Meer informatie over vochtbestrijding.

Optrekkend vocht opsporen

Om optrekkend vocht aan te pakken moet van te voren goed onderzocht worden wat de daadwerkelijke vochtbron is. Daarna gaan we op zoek naar een passende oplossing voor uw probleem.

De oplossing

Door de muur te injecteren met een verkiezelingsvloeistof leggen we een vochtwerende barrière aan. Boven deze  waterkerende grens wordt het vervolgens weer droog.
Voor het injecteren gebruiken we hoogwaardig gecertificeerde producten.

Werkwijze

We boren gaten in de muur waar een injectiepen in wordt vastgezet. Met een elektrische membraanpomp wordt de verkiezelingsvloeistof in de muur geïnjecteerd.  De boorgaten smeren we dicht met mortel.
Het aangetast stucwerk moet u eerst laten verwijderen. Voordat u nieuw stucwerk kunt laten aanbrengen, moet de wand eerst goed drogen. 
En als optie kan de muur ook nog worden behandeld dat de oude vochtproblemen het nieuwe stuckwerk aantasten


Afgeronde projecten

Draaisma betontechniek voert jaarlijks vele projecten uit bij verschillende soorten opdrachtgevers. De diversiteit in de afgeronde projecten is behoorlijk groot. Onze projecten worden volledig naar uw wens uitgevoerd, waardoor u een uniek resultaat krijgt. Hier onder staan enkele voorbeelden van afgeronde projecten.

Afgerond project
Optrekkend vocht injecteren
In Goutum

Meer informatie
🍪 This website uses cookies to improve your web experience.